Header over mij empower yourself

Wat is geluk voor jou?

19-11-2021

Wat is geluk voor jou

Geluk zit in de kleine dingen. Een vriendelijk woord of een glimlach. Even echt oprecht aandacht voor de ander. Geluk zit vooral in je gevoelsbeleving. In deze blog neem ik je mee over geluk voor jou: hoe jij jouw geluksgevoel kunt vergroten en hoe je hierdoor meer geluk kunt ervaren in je leven zowel privé als zakelijk. (her)Ontdek je gevoel van geluk.

Het is 2016 en ik word wakker op donderdagochtend. Ik voel me vermoeid, ik rek me uit. Naast me ligt mijn kat Roos. Ik geef haar een knuffel. Mijn hart doet pijn. Ik voel de pijn van mijn scheiding, verdriet, rouw en vragen. Deze nacht weer niet geslapen. Tot midden in de nacht artikelen gelezen.

Ik zucht… en zeg hardop: hoe krijg ik mijn privé leven weer in balans? Tijd om onder de douche te stappen. Terwijl ik onder de douche sta bedenk ik me welke afspraken en acties ik op deze dag heb. Mijn hoofd gaat alle kanten op en ik ben nog vermoeider dan ik al was. Hoe krijg ik mijn leven weer in balans?

Balans in je leven

Vandaag de dag word ik wakker en voel me vol energie. Blij dat ik happy wakker word en zin heb om te beginnen met mijn werk, mijn coachgesprekken en het schrijven van artikelen. Ik heb het gevoel dat ik echt leef en dat mijn leven echt zingeving heeft. Ik mag andere mensen helpen en inspireren met mijn persoonlijke verhalen.  

Zoektocht naar persoonlijk geluk

Het was een zoektocht om het geluk weer in mezelf terug te vinden. Ik dacht dat dit namelijk buiten mijzelf lag: namelijk dat de ander mij gelukkig kon maken of dat situaties (het weer of het kopen van kleding) mij gelukkig konden maken. Ik heb geleerd dat geluk echt van binnenuit komt. De definitie voor mijn persoonlijke geluk is: 

Geluk is plezier hebben in de dagelijkse dingen die je doet. Dat je voldoening uit je leven haalt en je leeft vanuit jouw persoonlijke waarden en normen. Je bent tevreden met de huidige omstandigheden in je leven. Je geniet van de dingen die voor jou belangrijk zijn. Hierdoor ben je enthousiast, gemotiveerd en inspireer jij jouw omgeving.

Wat betekent persoonlijk geluk voor jou? Hoe kun je het gevoel van geluk dagelijks ervaren?

Hoe kan je in welke situatie je ook zit, dagelijks (werk)geluk ervaren? Gun jezelf meerdere momenten op een dag jouw gevoelsgeluk te ervaren. Onderstaand geef ik je een aantal tips om direct toe te passen: 

  • Geniet van alle kleine dingen en details in je leven.
  • Ga naar buiten en geniet van de buitenlucht.
  • Leer om te geven en een glimlach is gratis.
  • Maak plezier en lach. Neem jezelf niet al te serieus.
  • Laat los wat andere mensen over je denken.
  • Adem een paar keer in een uit en ontspan. Leef in het nu. 

Ga op onderzoek: wat is geluk voor jou?

Geluk voor jou. Maak voor jezelf inzichtelijk wat persoonlijk geluk voor jou betekent. Kijk ook wat er in je leven uit balans is. Is dit op privé of zakelijk gebied? Als je dit op hebt geschreven kijk dan voor jezelf of jij hier invloed op uit kunt oefenen. En ga aan de slag om dagelijks geluksmomentjes in je leven te creëren.

Het leven is wat gebeurt,
terwijl je andere plannen maakt. 
Zoek het geluk in jezelf.

- Chantal van den Broek, coach

Zet vandaag de 1e stap voor jouw persoonlijk (werk)geluk en geniet

Wat ik je gun is een gelukkig, mooi leven wat in balans is. Dat begint bij voor jezelf neer te zetten wat voor jou persoonlijk geluk betekent. En de 1e stap te zetten om meer geluksmomentjes in je leven te creëren.

Als je tegen emoties, triggers en blokkades loopt, blijf niet zelf in cirkels draaien maar stuur een mail naar: info@empoweryourselfcoach.com.
Ik help je in het gratis intake gesprek met de stappen wat geluk voor jou betekent zodat jij verder kunt.

Lees meer over mijn aanpak:

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten