Header over mij empower yourself

Waarom situaties juist niet lineair verlopen

09-06-2023

De toepassing van de 5 transformatie fases blog empoweryourself

Als ik één woord zou mogen kiezen dat alles over mij zegt, zou dat transformatie zijn. Terugkijkend op alles wat ik heb gedaan, hebben de situaties die op mijn pad zijn gekomen me geleid naar waar ik vandaag sta. Achteraf gezien is alles duidelijk geworden, en daarvoor heb ik elke dag een stap gezet die me heeft gebracht naar wat nu mijn grootste passie is: mensen helpen bij hun transformatieproces. Dit verliep niet volgens het plan dat ik in mijn hoofd had, maar de juiste situaties kwamen op mijn pad die ik niet zelf had kunnen bedenken. Dit niet lineaire pad heeft me geholpen om te transformeren tot wie ik werkelijk ben. In deze blog neem ik je mee in waarom situaties allesbehalve lineair verlopen en hoe jij daar je voordeel uit kunt halen.

De connectie met jouw levenswerk

Jaren geleden dacht ik: eerst moet ik mijn leven op orde krijgen, dan zal mijn droompartner in mijn leven komen en kan ik in alle rust mijn onderneming verder ontwikkelen. Mijn droompartner kwam wel in mijn leven, maar de rust waar ik op hoopte werd vervangen door een balans tussen verschillende banen. In mijn gedachten stelde ik het romantisch voor, maar in werkelijkheid bevond ik me in chaotische omgevingen waarin ik zelf talloze transformaties doormaakte en tegelijkertijd anderen hielp bij hun transformatieproces.

Juist door alle hectiek, zijn mijn talenten zich verder gaan ontwikkelen. Ik zie dit vaak om me heen gebeuren. Mensen die een bepaald beeld hebben van hoe hun leven zou moeten zijn. In plaats daarvan krijgen ze wat ze nodig hebben, waarbij alles gericht is op hun hoogste goed: namelijk hun levenswerk. Ieder mens heeft een uniek talent dat alleen zij kunnen uitoefenen. Dit talent is verbonden met hun levenswerk, ook wel hun missie genoemd.

Als je het plat slaat, is een passie die je koppelt aan een doel: een missie. Wanneer je dagelijks aan deze missie werkt, wordt je leven gemakkelijker, omdat dit is wat je van nature goed afgaat en waar je voldoening uit haalt. Mijn ervaring is dat hoe meer je hiertegen in verzet gaat, hoe meer uitdagende situaties je leven komen. Maar hoe ontdek je jouw missie?

Je hoofdpad is altijd al geweest

Vanaf het moment van je geboorte heb jij een hoofdpad. Dat hoofdpad is je missie, om dit verder te gaan ontdekken. Doordat je opgroeit en dat er situaties op je pad komen, leer jij de lessen. Door deze lessen kom jij stap voor stap dichter bij jouw missie.

Jou missie is veel groter dan dat jij met je hoofd kunt bedenken, omdat we allemaal een onderdeel zijn van het grotere geheel. Het grotere geheel vormt dat we als mensen dagelijks de dingen kunnen doen waar wij naar verlangen. Dat is precies de reden waarom situaties die op je pad komen niet lineair verlopen.

Tijdens je groeiproces naar je ware zelf, leer je van allerlei dingen: levenservaringen en ook systemen. Systemen zijn nodig om alles in goede banen te leiden. Het is van belang om jezelf af te vragen of deze systemen en structuren effectief voor jou werken, en hoe dit van invloed is op zowel je persoonlijke leven, zakelijke aspecten als je gezondheid?

Het ontdekken van jouw talenten

Toen ik mijn talenten ontdekte, realiseerde ik me dat ik alles in het moment doe en elke dag één actie onderneem die een verschil maakt in mijn leven. Dit was totaal anders dan wat ik gewend was, omdat ik altijd had gedacht dat hard werken de enige manier was. Het voelde echter niet goed voor mij, maar ik wist niet hoe ik het moest veranderen. Tot op een dag besloot ik mijn intuïtie te volgen, en dat veranderde alles in mijn leven.

Nu werk ik met structuren die mij een houvast bieden, terwijl ik tegelijkertijd in verbinding sta met mijn ware zelf. Dat is mijn kompas. Dit kompas geeft mij aan welke actie ik dagelijks kan nemen, zodat ik de rest van de dag volop kan genieten.

Hoewel mijn verstand het in eerste instantie niet begreep, voelde ik dat dit de juiste weg was. Ik heb het geïntegreerd in mijn leven en dat heeft alles veranderd. Natuurlijk had ik tijd nodig voor deze verandering en heb ik het beste van aangeleerde structuren en mijn eigen kompas gecombineerd. Dit heeft alles getransformeerd.

Wil jij ook leven vanuit jouw ware natuur, wie jij echt bent?

Het klinkt bijna als een sprookje. Als je volledig jezelf bent in alles wat je doet en dit in verbinding staat met jouw missie, dan kun je leven op jouw eigen voorwaarden, op jouw manier.

Alles is mogelijk vanuit gevoel en wat jij nodig hebt. Wanneer je je gevoel combineert met analytisch denken, openen er deuren in je leven waarvan je niet eens had kunnen bedenken dat ze mogelijk waren.

Wil je weten waar je staat en wat je nodig hebt voor jouw transformatie?

Ben je nieuwsgierig naar jouw levensmissie, waar je momenteel staat en hoe je dit kunt omzetten naar een succesvolle onderneming? Plan dan een gesprek met mij in, zodat ik je kan begeleiden bij de stappen die je kunt nemen op basis van de transformatiefases. Deze fases vloeien in elkaar over en thema's kunnen op verschillende niveaus terugkeren. Dit is een teken van persoonlijke groei, aangezien we als mensen voortdurend blijven groeien. Ik sta klaar om je te helpen bij de transformatie waar je naar verlangt. Dit zal je energie, tijd en geld besparen. Heb je behoefte aan advies over jouw persoonlijke situatie? Stuur een mail met daarin je vragen naar: info@empoweryourselfcoach.com

Plan hier jou call voor jouw golden ticket

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten