Header over mij empower yourself

Succesvol transformeren doe je zo!

09-11-2021

Succesvol transformeren doe je zo

Als je naar levensmissies kijkt, dan staat persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. Hoe komt het nu dat de 1 zich sneller ontwikkeld dan de ander? En hoe transformeer je jezelf naar je authentieke zelf? In deze blog neem ik je mee hoe je jezelf succesvol kunt transformeren en ik geef je 4 tips die je direct kunt toepassen.

Wat is transformeren nu eigenlijk?

Transformatie betekent letterlijk veranderen. Als je nog meer de diepte ingaat, dan heeft transformeren nog een diepere betekenis. Transformatie betekent een fundamentele verandering van denkprocessen en zelfs een verandering van bewustzijn. Een vorm van transformatie is bijvoorbeeld een visualisatie.

Wat is het doel van het transformatieproces?

De bedoeling van dit proces is dat je eerst bewust wordt wanneer je tot de bodem komt van jou probleem. Je weet dan even niet wat te doen, behalve dat je echt het besluit neemt om dit centrale thema in je leven voor eens en altijd aan te pakken. Daarna kom je in je in de fase van acceptatie en herbeleving. Dit betekent door je proces heen gaan om het vervolgens weer los te laten.

Mijn persoonlijke ervaringen met transformatieprocessen

6 jaar geleden stond ik aan het begin van mijn transformatieproces. Ik had besloten op mezelf te gaan wonen. Op het moment dat ik in mijn nieuwe appartement ging wonen, begon voor mij de acceptatie en herbelevingsfase. Mijn centrale thema’s waren o.a.:

 • narcisme & dominante zowel op privé als zakelijk gebied.

 • onzekerheid, mezelf onveilig voelen en het ervaren van angsten.

 • het stellen van grenzen.

 • mezelf leren waarderen en mijn talenten laten zien.

 • de verantwoordelijkheid bij de ander te laten liggen.

De voordelen van transformatieprocessen & mijn levensmissie

Elke keer kwamen de thema’s op een dieper level. Hierdoor zag ik de centrale thema’s telkens weer voorbij komen en uiteindelijk kwam ik in de fase dat ik bij elke onderwerp in mijn kracht sta en de situatie volledig kan overzien. Hierdoor kan ik nu andere mensen en organisaties helpen hun transformatieproces te versnellen.

Het voordeel wanneer je je transformatieproces volledig aangaat en alles opruimt in je leven, is dat je elke dag lichter wordt, dingen makkelijker gaan en je elke dag leeft vanuit je ware zelf. Als je leeft vanuit hetgeen waar jij voor bestemd bent, dan gaat alles vanuit de flow, plezier en gemak. Je voelt je intens gelukkig en je ervaart meer zingeving in de dagelijkse dingen die je doet.

4 tips om jezelf succesvol te transformeren naar de betere versie van jezelf

Hoe doe je dit nu jezelf transformeren? Het begint met de onderstaande tips die ik zelf nog steeds dagelijks toepas.

 1. Sta open minded in het leven.

  Zegt een overtuiging of stemmetje diep in jou: dit doe ik nooit meer en zet je hiermee jouw ideeënstroom uit. Kijk naar de wereld alsof je er als een kind naar kijkt vol bewondering en ontdekkingen. Blijf je open staan voor nieuwe ideeën? 

 2. Zie wie jij echt bent.
  Hoe kijk jij naar jezelf en hoe handel jij in het dagelijkse leven? Het is vaak zo dat je veel krachtiger bent dan jezelf denkt. Kijk vanuit een spiegel naar jezelf. 

 3. Durf te voelen.
  Vaak drukken mensen gevoelens weg, waardoor ook zelfliefde onderdrukt wordt. Als je echt durft te voelen en je contact hebt met je lichaam en weet wat je voelt, dan kan de energie in je lichaam stromen. Je mag er helemaal zijn.

 4. Leer luisteren.
  Leer luisteren naar je hart en volg deze. Als je luistert en weet wat je nodig hebt, volg deze stappen. Vertrouw er altijd op dat je de eerste stap aangereikt krijgt en vertrouw dat deze stap komt. De rest van de stappen volgen vanzelf!

Wat nu als je in cirkels blijft draaien? Start jouw transformatieproces naar de betere versie van jezelf

Uiteraard heb ik 6 jaar geleden ook hulp gehad om mezelf te kunnen transformeren, omdat je te maken hebt met emoties en je iemand nodig hebt die hier overheen kan kijken en het geheel overziet. Door mijn persoonlijke ervaringen kan ik juist nu andere mensen helpen en zie al in 1 sessie het verschil wat dit met mensen doet. Lees hier meer over in de reviews wat dit jou persoonlijk brengt.

Graag wil ik je helpen, omdat ik als geen ander weet hoe het voelt als je in cirkels blijft draaien. Ik wil je uitnodigen voor een vrijblijvend intake coachgesprek waarbij ik inzoom op jou en je tips meegeef om direct toe te passen. Voel je dat deze blog met je resoneert, stuur een mail naar: info@empoweryourselfcoach.com of plan direct een afspraak in mijn agenda. Staat er geen geschikt tijdstip bij, stuur me dan een mail met jou voorkeur.

Succesvol transformeren doe je zo

Lees nog meer uitleg op:

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten