Header over mij empower yourself

Je gezondheid verbeteren? Zoek de balans tussen je body, mind en soul

05-05-2022

Je gezondheid verbeteren zoek de balans tussen je body mind en soul

Ongeveer 10 jaar geleden was mijn gezondheid uit balans. Ik had pijntjes in mijn lichaam, was emotioneel uit balans en ging regelmatig over mijn grenzen heen. Mijn leven voelde intens en ik rende constant achter de feiten aan. Ik werd als het ware geleefd, zowel in mijn privé leven als op mijn werk. Ik stelde mezelf de vraag: ‘hoe kom ik weer in balans? En hoe ervaar ik dagelijks geluk in mijn leven?’ Door mijn persoonlijke ervaringen is het Healthy & Wealthy life programma ontstaan. In deze blog vertel ik je meer over waarom in balans zijn belangrijk voor je is en wat het voor je oplevert.

De impact van binnen naar buiten leven

Als ik terugkijk wat de belangrijkste verandering was om mijn leven in balans te krijgen, is dat ik van binnen naar buiten ging leven. Wat voor mij persoonlijk een enorme transformatie betekende. Ik leefde altijd van buiten naar binnen. Ik keek wat de buitenwereld deed en volgde dat. Dat betekende dat ik afhankelijk was van wat mensen van mij vonden. En elke keer als iemand iets zei, dan paste ik mijn gedrag hierop aan. Hierdoor maakte ik me elke dag zorgen. Zorgen over wat er in de wereld gebeurde, zorgen over familie en vrienden, zorgen over of ik wel goed genoeg was.

Door deze zorgen, paste ik mijn gedrag per situatie aan wat betekende dat ik overal verwachtingen neerlegde en op een moment deze niet meer na kon komen. Mijn agenda puilde uit, ik zat bij vrienden die totaal niet bij mij paste, ik voelde me gevangen in mijn dagelijkse activiteiten en rende van de ene afspraak naar de andere.

Toen ik uiteindelijk besloten had voor mezelf om vanuit mijn eigen waarden en normen te leven vanuit mijn eigen zijn, veranderde opeens alles. Ik nam besluiten die goed voor mij voelde. Hierdoor kreeg ik tijd in mijn agenda en wat echt belangrijk was voor mij. Ik voelde me zo opgelucht en vooral dankbaar dat ik zelf richting aan mijn leven kon geven.

Dat betekende dat ik diepgaande discussies kreeg en ook mensen die niet meer bij mij paste, omdat ze gewend waren dat ik alles voor ze deed. Dat betekende dat ik volledig ja tegen mezelf zei. Hierdoor gingen de deuren voor mij open en kwamen de kansen en mogelijkheden op mijn pad.

De balans vanuit mijn nieuwe leven

Door de keuzes die ik toen maakte, besloot ik ook om mijn eigen onderneming te starten. Dit was een proces van vallen en opstaan. Dit heeft me gemaakt tot wie ik daadwerkelijk vandaag de dag ben. Het volgen van je intuïtie en je eigen pad dat is wat ik mensen meegeef. De juiste mensen komen op je pad en hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Healthy & Wealthy life

Het was november 2021 waarbij ik besloot om mezelf zichtbaar te maken met de talenten die ik van nature had meegekregen. Hierdoor ontstond de blog Jezelf opladen. Een mooie kans om te kijken waar je op dit moment staat als het gaat om je gezondheid.

Doordat ik veel klanten heb mogen helpen hun leven in balans te krijgen, is het programma Healthy & Wealthy life ontstaan. Op deze manier kan Empower Yourself een goede bijdrage leveren aan het in balans houden van je gezondheid op emotioneel, fysiek en mentaal vlak.

De balans voor je body, mind en soul & waarom dit belangrijk is

Door de ervaringen van klanten, weet ik wat het effect is van het programma. Na 30 dagen sessies is het belangrijk om met een visualisatie en de 6 bouwstenen voor een Healty & Wealth life aan de slag te gaan. Empower Yourself kan hierin alles bieden voor balans in je leven. Balans heb je nodig om sturing over je leven te behouden, zodat jij achteraf kunt zeggen dat je de dingen hebt gedaan die jij graag had willen doen of zelfs beter en voorkom onnodige lichamelijke klachten.

Door een goede balans ervaar jij dagelijks geluk. En soms gebeuren er ook dingen in je leven waardoor je naar de balans mag kijken. Vanuit Empower Yourself leer je om te evalueren en bij te sturen als dat nodig is. Hierdoor ben jij diegene die de regie over je leven heeft. Je leeft van binnen naar buiten, volgens de waarden en normen die voor jou belangrijk zijn en je geeft een zeer waardevolle bijdrage aan de mensen om je heen.

Wat levert het op om je leven in balans te houden:

  • Je leeft efficiënter, omdat je minder vanuit je hoofd leeft en meer vanuit je hart. Hierdoor zijn je emoties in balans en krijg je ideeën, inzichten en inspiratie.
  • Doordat je verbonden bent met je body, mind en soul kan jij je leven sturen zoals jij dat wilt.
  • Je lichaam en mind zijn volledig ontspannen en je hebt je emoties onder controle.
  • Je leeft vanuit een helikopterview en hierdoor heb je overzicht over jouw leven.
  • Doordat je dicht bij jezelf staat en van binnen naar buiten leeft, kan jij veranderingen in je leven versnellen en dagelijks van jouw persoonlijk geluk genieten.
  • Je voorkomt pijntjes en lichamelijke klachten.
  • Je voelt je herboren en wordt de betere versie van jezelf.

Verbeter jouw gezondheid voor balans tussen je body, mind & soul

Ben jij op welk gebied dan ook uit balans? Ben je op zoek hoe je dit kan veranderen? Ik denk graag met je mee welke stappen je vandaag kunt zetten om je gezondheid in balans te krijgen of te behouden. Boek hier een afspraak om direct inzicht te krijgen en te vast te stellen wat bij jouw situatie past.

Je gezondheid in balans

Wil je echt even quality time voor jezelf en tot rust komen?

Dan is onze Retreat Experience mogelijk wat voor jou. Geniet van de prachtige omgeving waar we een paar dagen verblijven en krijg life time inzichten, handvaten, tools en advies mee voor een happy, healthy & wealthy life.

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten